Les Selexcepcions Catalanes ?!


 

Desprès la Victòria Catalana al « Campionat del Món » d’hoquei patins B, havia escrit una noticia respecte les « NO » Seleccions Catalanes. En efecte, dins aquesta noticia anomenada « Independència o Mort! » i editada dins la revista dels « Angelets de la Terra » (N°17 del 22 de Gener de 2005), em preguntava per què als Jocs Olímpics de 2004, hi havia seleccions com Hong-Kong, Xina Taïpei…més una delegació de Xina Popular, aleshores que tot això fa part del mateix « Estat », la República Popular de Xina, oi ?!
Em preguntava també per què Palestina havia una delegació Olímpics aleshores que queda malgrat tot una Nació sense « Estat », oi ?!

De fet, dins el cas dels Jocs Olímpics, el « Comitè Internacional Olímpics » (CIO) reconeix també els territoris Independents, els Commonwealths, els Protectorats i les Zones Geogràphiques…doncs cap problema per aquestes delegacions que tenien el « Dret » a en aquesta representativitat Olímpics…però sembla que Catalunya té « Drets » molts diferents que els altres, potser mateix, que no té CAP « Drets » ?!
Per fí, em preguntava sobretot per què Nacions com Anglaterra, Escòcia, Gal·les tenien les llurs propis seleccions, sobretot de Rugbi i de Fútbol, aleshores que fan part de la mateixa « Estat », el Regne-Unit, oi ?!
Per Rugbi, aleshores que Catalunya fos una Co-fundadora de la « F.I.R.A » (Federació Internacional de Rugbi Amateur) el 24 de Març de 1934 (La declaració oficial d’aquest neixament fos registrada dins el « Butlletí Oficial » de la República Francesa del 10 de Juny de 1934), podem encara constatar, que Catalunya no té els mateixos « Drets » que les altres Nacions ja que no té CAP de Selecció Oficial !
En canvi, per el Futbol…NO, res no canvia! Sem sempre enganyats i els nostres « Drets » són sempre ignorats !!!
He llegit sobre el « Racó Català » una noticia (http://www.racocatala.cat/articles/12285) respecte en aquesta situació, fins i tot, per què Catalunya no pot tenir una Equip Nacional de Fútbol reconeguda per la FIFA i/o la UEFA ?

Vet aquí les respostes del Senyor Lars-Christer Olsson, Director General de la UEFA :
« Les Seleccions corresponen a Estats segons els criteris de Nacions Unides », per ser membre de la UEFA i FIFA, fa falta ser « Estat reconegut per l’ONU », i va recordar que, des de la creació del fútbol, « Els Països Britànics són l’única excepció »…
Però dins aquesta noticia del « Racó Català », l’autor ens dona un enllaç.
Aquesta adreça : « http://www.fifa.com/en/organisation/na/index.html » us invita a descobrir les seleccions de fútbol del Món !!! I sorpresa…trobareu moltes i moltes seleccions de Països que no disposen de seient a l’ONU i malgrat tot que no són tampóc l’excepció Britànics !

Doncs, acabaré amb el títol de la meua primera noticia : « Independència o Mort » !!!
Sembla que tots aquest exemples parlen ellos mateixos, oi ?! Ningú no vol de Catalunya, es clar !

Jeroni Massip (8-11-2006)

Secretari adjunt de l’Assemblea Nord-Catalana 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.