Nacionalitat?…Catalana!

Jo sóc francès ! Sí, sí… de moment sobre la meua «Carte d’Identité» (DNI) tinc la nacionalitat francesa.
No sóc vergonyós d’això (enfí ?! Vull dir que de moment no puc triar i assumeixo aquest fet) però estic moltíssim frustrat, decebut de no ésser reconegut com a català ni tan sols com a ciutadà Català perquè sóc del « Nord » !
És veritat que ja tinc la no-oficial « Targeta d’Identitat Catalana » publicada per la « Llibreria Les Voltes » (veure la darrera crònica : « Eines per ésser Català ») però oficialment sóc francès per tothom, que sigui del Nord o també per alguna gent del Sud. Em recordo d’una frase de l’antic President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, que deia : « És Català qui viu i treballa a Catalunya, i en vol ser». Poseu-vos dins la meua situació…visc i treballo en Occitània. Doncs, no puc ésser Català per la gent que pensa com en Jordi Pujol ?!
Espero que no perquè tinc la ferm intenció de sol·licitar l’actual (i/o el següent) President de la Generalitat per tenir la Ciutadania i sobretot la Nacionalitat Catalana !!!
Podem pensar que sóc boig i que tenim prou de les iniciatives utòpiques però, malgrat tot, no veig per què no ho faria!

L’article 15 de la « Declaració Universal de Drets Humans » diu :
« 1- Tota persona té dret a una Nacionalitat.
2- Ningú no serà privat arbitràriament de la seva Nacionalitat, ni del dret de canviar de Nacionalitat. »
Això em sembla ple d’esperança i en perfecte adequació amb el Nou Estatut, mateix si és veritat que no defineix Catalunya com a Nació, però l’article 1 diu : « Catalunya, com a NACIONALITAT, exerceix el seu autogovern constituïda en comunitat autònoma…que si naps, que si cols (patati i patata)… »

Doncs, per a mi sembla legítim de tenir la Nacionalitat (Caràcter nacional, condició ètnica, política i institucional que constitueix una nació) Catalana mateix el fet que Catalunya sigui una nació sense Estat !
Espero només que la Generalitat de Catalunya ha pensat en això abans jo i/o que el fet d’oferir la « Nacionalitat Catalana » a tots els Catalans, sigui dins llurs objectius futur.
Ah una cosa ! Busco ajuda per redactar aquest correu a la Generalitat… aleshores que ho senti qui vulgui.

Jeroni MASSIP (29-8-2006)
Secretari adjunt de l’A.N-C

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.